Jedno jablko. Jedno obyčajné jablko a pri tom je také vzácne. Je bohaté na vitamíny, vlákninu a mnohé ďalšie telu prospešné látky. A pri tom ho niekedy konzumujeme tak málo. Ruku na srdce, kedy naposledy ste jedli jablko. A ak to bolo aj nedávno, jedávate ho pravidelne. Väčšina z nás, ešte stále nedá dopustiť na tento zázrak a konzumujeme ho, takmer pravidelne. No a práve pre tých, ktorý si ešte stále myslia, že je to len obyčajné ovocie, tu je dôkaz, že to tak nie je :
- Chuť – aj keď sa vám t možno nezná, jablko má najlepšiu chuť zo všetkých ovocí, ktoré sú pre našu krajinu typické. Niekedy sa napchávame sladkosťami, ktoré nám spôsobujú zbytočné problémy a pri tom stačí jedno sladké a zdravé jablko.
- Hydratuje pleť – jablko sa skladá až z 80% z vody a preto má hydratačné účinky na vašu pleť. Preto zabudnite na drahé kozmetické prípravky a začnite užívať jedno jablko denne a vaša pleť sa znovu prirodzene rozžiari.
- Lieči – jablko vďaka svojím minerálnym látkam, vitamínom a ďalším mnohým látkam je pre naše telo veľmi prospešné. Pomáha pri chorobách ako sú tráviace problémy vďaka jeho vysokému obsahu vlákniny, obezita jablčný ocot pomáha pri spaľovaní tukov a taktiež zaháňa hlad, prekvapivo pomáha aj pri horúčke, tu najviac využijete jeho šťavu, no pomáha aj pri chrípke, bolesti hlavy a mnohých ďalších ochoreniach.
- Pamäť – čo možno málo ľudí vie, je to, že jablko pomáha s pamäťou. Nachádzajú sa v ňom látky, ktoré podporujú činnosť mozgu a taktiež pomáha pri prevencii proti Alzheimerovej chorobe.
Toto bolo len pár výhod, ktorých jablko ponúka. Verím v to, že som vás presvedčil o jeho výnimočnosti a budete ho teraz konzumovať častejšie. No určite po dlhšej dobe zistíte, že jedenie samotného jablka bude pre vás jednotvárne. A preto tu pre vás mám pár tipov ako si jablko zaradiť do vášho jedálnička.
- Ovsená kaša– pokiaľ jete na ráno ovsenú kašu, stačí do nej pridať na mesiačiky nakrájané jablká a poliať medom.
- Jablkový koláč – je mnoho variant tohto úžasného zákusku a je len na vás, ktorý si vyberiete, no verte mi, každý chutí skvelo.
- Tvaroh– môj trocha nevšedný, no veľmi jednoduchý recept. Zoberte si tvaroh, nastrúhajte doňho jablká a pridajte škoricu. A úžasná večera je na svete.