Každému je snáď jasné, že ak zjeme jedlá, ktoré sú aromatické, náš dych to jednoznačne pokazí. Či už si dáte cesnak alebo cibuľu – ani po jednom z týchto jedál nebudete mať sviežo v ústach. Hoci sú to zdravé potraviny, toto sú jednoznačne nepríjemnosti, ktoré nám môžu spôsobiť. Ak sa však podobným prípadom chcete vyhnúť, mali by ste si dávať pozor nie len na tieto dva druhy zeleniny, ale taktiež by ste mali dodržiavať zopár jednoduchých pravidiel.zubná kefka, pasta a pohár s vodou.jpg
V prvom rade je vašim veľkým priateľom hlavne voda, ktorá vás zbaví baktérií nahromadených v ústach. Na rozdiel od sladených nápojov neobsahuje žiadne cukry, ktoré by váš dych mohli znehodnotiť. Nezabúdajte ani na dostatok zeleniny a do svojho jedálnička zaraďte napríklad aj mrkvu a zeler. Tie vďaka svojej tvrdosti slúžia ako prírodná zubná kefka a rovnakú funkciu spĺňa aj jablko. Ak sa chcete zbaviť nepríjemného dychu, skúste žuť mätové lístky, ktoré vás zbavia zápachu z úst, pretože obsahujú chlorofyl. V prípade, že sa vám tento nápad nepozdáva, pokojne môžete siahnuť aj po žuvačke, ale dajte si pozor na to, aby bola bez cukru. Ten vám totiž v tejto chvíli môže iba uškodiť. Pri čistení zubov by ste nemali vynechať ani medzizubné priestory. Aby ste si ich dokonale vyčistili, skúste používať aj zubnú niť a počas čistenia nezabúdajte ani na svoj jazyk. Avšak, ak sa nachádzate na mieste, kde nemáte prístup k zubnej kefke, stále nie je nič stratené. Na túto chvíľu vám totiž môže vynikajúco poslúžiť aj voňavý balzam na pery. žena si dáva balzam na pery.jpgAk totiž stiahnete po jahodovom, pomarančovom, vanilkovom alebo čerešňovom, môže vám to nachvíľu vyriešiť problém s dychom. Avšak, myslite na to, že to nie je trvalé riešenie a je to vhodné využiť iba v núdzi. No a na záver by sme ešte chceli spomenúť aj ústnu vodu, pri ktorej by ste však mali myslieť na to, že by nemala obsahovať alkohol. V dnešnej dobe však nie je absolútne žiaden problém pri výbere tej správnej a myslím si, že si určite bez problémov nájdete presne to, čo potrebujete.